Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Egna Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Egna Nyheter


Vasaloppsveckan

Riktiga långa Vasaloppet 8/3 har Erika, Leif och Fredrik åkt.

Erika Andersson 08:15:33

Fredrik Olsson 08:29:46

Leif Andersson 08:36:08

GRATTIS till fina prestationer! Vi har fått rapport från Leif,  Erika och Fredrik.

LEIF ANDERSSON:
Vid starten i Berga by var det många plusgrader och väldigt blåsigt. Erika och jag stod ungefär i mitten av led 6. Vi såg att det var väldigt blött på vissa kanter.Starten flöt på bra det rör på sig nästan hela tiden i backen. Såg skylten 88km kvar till Mora,då hade det gått en halvtimme sedan starten. När man är uppe och får börja att åka skidor: Känner jag på en gång att jag lagt på för mycket klister. De flesta glider förbi i utförs partier. Erika kommer och kör förbi mig strax innan Risberg. Hon är nöjd med skidorna och försvinner snabbt. Jag åker in i Risbergs kontrollen  tar ett par muggar sportdryck och blåbärsoppa. Jag vallar om på kontrollen och skidorna funkar bättre. Efter Evertsberg börjar jag känna mig trött.Det är riktigt blött och man får inte något gratis idag. Jag riktar in mig nästa kontroll Oxberg. De sista milen har de kört på Konstsnö. Det finns spår som är OK. Vid Eldris vallar jag om för andra gången de gör rent glid ytorna och lägger på nytt klister.De visar pappret som gjort rent glidytorna. Det är riktigt svart. Nu är det bara 9km kvar, är sliten men det går framåt. Kommer till Mora! min sluttid blir 8.36,08.Jag är nöjd att jag kom i Mål. Detta var nog det jobbigaste Vasalopp jag genomfört.

ERIKA ANDERSSON:
Äntligen var det dax för Vasaloppet. Starten gick och jag tyckte det flöt på bra i första backen sedan var det bara att fortsätta sin färd mot Mora. Jag kände mig pigg från start till Evertsberg sedan blev jag trött och det var därefter det blev riktigt dåligt före isigt, blött + värmen som var under dagen. På vissa ställen var det som att åka vattenskidor. Spåren på de 90 km var ingen höjdare heller så det var riktigt kämpigt. Jag hade väldigt bra skidor under hela vägen, behövde bara valla om i Eldris. I Eldris blev jag piggare och kunde köra på i någorlunda fart och skidade in i målet i Mora på tiden 8.15.33. Så är mycket nöjd med mitt lopp och som bonus på det slog jag pappa med 20 min, jag trodde hela tiden han var före mig ;) och som alltid är det så härlig stämning runt Vasaloppet :)

FREDRIK OLSSON: (Som faktiskt har skidåkningen i blodet!!! Fyrmänning med Sofia Bleckur som han är!!!)
Jag är nöjd med tiden men inte med loppet! På startrakan var det en som körde på trugan, så att staven lossnade från handtaget. Jag fick backa 30-40 meter i rusningen, ingen lek kan man lugnt säga. Och det ryckte till kraftigt handleden och axeln, och det var en kraftig smärta hela loppet. Jag tryckte i staven i handtaget tillbaks men det blev lite avvaktande vid varje stavtag och jag var rädd att den skulle ryka igen. Fick nya stavar vid Evertsberg av Helena. Spåren kan man inte klaga på när det är 7 grader men stavarna gick igenom lite väl mycket, och bitvis var det extremt mycket vatten. Fäste hade jag hela vägen på Rode blå samt Swix röd.

På tisdag 3/3 var det Halvvasan. Två åkare från IK Fryken deltog.

Jessica Larsson 03:51:41

Catarina Larsson 03:56:10

JESSICA LARSSON OCH CATARINA LARSSON:

Vi hade båda bra skidor och alla fall för mig, Catarina var nog det tur! Jag blev trött! På vår tur mot Mora var det mulet sedan regn och sedan stora snöflingor. Spåren blev dåliga i slutet men annars var det riktigt bra! En fin dag!  

På söndag 1/3 var det Ungdomsvasan med endast en deltagare från IK Fryken.

Elsa fick en delad 30:de plats med tiden 24:12. Bra kört Elsa!  Här kommer rapport från:

ELSA PERSSON:
Jag tyckte det var stressigt innan start då det var först till kvarn som gällde för att få ett bra startspår. Banan var lätt och de 7km gick lättare än jag trott. Pappa Jörgen tror också att Elsa inte var riktigt nöjd med farsans vallning, bra glid men kasst fäste.

På lördag 28/2 gick tjejvasan. Från IK Fryken deltog 4 åkare.

102 Josefin NIlsson 01:37:01

180 Maja Lilja 01:43:41

313 Erika Andersson 01:53:09

719 Sofie Aronsson 02:25:23

Fina resultat flickor! GRATTIS! 

Vi har fått rapport från 2 av flickorna. 

ERIKA ANDERSSON:
Starten gick i Oxberg. Det var -1 grad. Spåren var hårda och föret var bra. Under min färd till Mora möttes jag av både solsken och snöfall. Det var en härlig stämning i och utanför spåret. Jag kände mig pigg under loppets gång och hade perfekta skidor. Körde in på upploppet och i mål med en härlig känsla. Jag är nöjd med mitt lopp och gjorde min bästa Tjejvasa hittills på tiden 1,53,09. Leende ansikte med leende ögon

Erika ska ockå åka riktiga vasaloppet på söndag! Lycka till!

MAJA LILJA:
Jag tyckte att det var väldigt kul att få åka och jag var jättepirrig innan start. Hela loppet kändes bra, det enda som var lite tråkigt var att skidorna gled för dåligt. Så efter varje nedförsbacke blev jag ikapp åkt. Efter 15km kände jag mig pigg och började att öka. Känslan i kroppen kändes toppen ända tills att det var 5km kvar, då blev armarna jättetrötta. Så på vägen inne i Moraparken och upploppet gick det segt. Men hela loppet var väldigt roligt och jag kommer definitivt att ställa upp igen nästa år! Roligt att tävla för Fryken igen!

Vi är väldigt glada att du är tillbaka Maja!

Scandic Cup Örnsköldsvik

Under helgen 6-7/2 har det varit Scandic Cup tävlingar i Ö-vik. Våra junniorer Elin och Josefin var på plats och kämpade! Det var fina tävlingar och roliga banor tyckte tjejerna. Det var också NJC, Nordic Junior Cup, samtidigt i klassen 17-18 så det var internationellt med deltagare från både Norge, Finland, Estland, USA och Brasilien! Mycket folk och fart! Våra flickor tävlade på fredag kväll i en klassisk sprint på 1295 m. Elin blev nr 18 i prologen och Jossefin 29 så båda gick vidare till kvartsfinaler. Elin blev klar fyra i sin semi och Josefin blev sexa i sin 16 hundradelar efter femman i en hård spurtstrid. På lördag var det distanslopp fem km skate. Underlaget var lite hårt och svåråkt. Josefin blev 21:a 1,04 minuter efter täten och Elin 31:a 1,27 efter. Fina resultat! Grattis tjejer! 

Mattila Ski Marathon

Vi har fått en rapport från Mattila av Leif Andersson. Leif finns också med i resultatlistan.

En blåsig och snöig Söndagmorgon i Mattila -6 grader. Skidspåren blåste igen,

nya spår drogs men på vissa ställen var de snabbt borta.Det var svårt att få

ett bra fäste,som det alltid är vid nysnö. Det bestämdes att bansträckningen

skull ändras. 42km skulle åka första slingan 3 varv x 14km. 21km skulle åka

slingan på 14 km och sedan ett varv på 6km. Hur det gick kan ni se under

resultat. Bästa Frykenresultaten D19 42 km Erika Andersson 4;a 3,22,27.

H19 42 km 64:a Daniel Johansson 2,49,31. H17 21 km 9:a Erik Bryne 1,31,18.

Fler resultat finns under RESULTAT.Sunne SLFs allianstävling

Den 24/1-15 hade Sunne SLF sin allianstävling. Elsa Persson åkte in på en fin andraplats och Alva Andreasson blev trea i D 13-14. Fint kört. Kolla in resultatlistan under resultat. 

Tour de Mösseberg

Helgen 24-25/1-15  var det Tour de Mösseberg i Falköping. En tvådagarstävling med fyra deltävlingar. Del ett var en 100 meters sprint. Del två ett distanslopp. Båda dessa i klassisk stil. Del 3 en 1 km sprintprolog i skate och del fyra ett backrace upp för slalombacken i Falköping iskate och jaktstart. En kul och annorlunda tävling. Tre åkare från Lysvik och IK Fryken deltog. Erik Bryne vann sin klass H 12. Elin Bryne blev 4 i sin klass D 17-20. Josefin Nilsson ramlade tyvärr och tappade båda trugorna i sista deltävlingen. Om du vill se webbtv från tävlingen kan du kolla här. 

Inga nyheter är skapade

IK Fryken har en Facebook sida!

Gilla oss där! 

 

följ facebook

 

fryksdalens sparbank

Postadress:
IK Fryken - Skidor
Leif Andersson, Ransby 119
68697 Lysvik

Besöksadress:
Leif Andersson, Ransby 119
68697 Lysvik

Kontakt:
Tel: 056580376
E-post: info@ikfryken.com

Se all info